Какво мислите? Неевропейско дружество прави внос и ВОП под българския си ДДС номер. А продажбите са от неевропейския му номер. Отказан е данъчен кредит по покупките, защото продажбите не са направени от българския номер. Има митнически декларации за осъществен износ, но с фактури от неевропейски номер. Какво може да защити кредита?
Здравейте,
Мога ли да добавя един въпрос по тази тема.
Къде в нормативната уредба е уточнено това кой курс да се вземе за кредитното известие по фактура издадена във валута? От практиката аз също знам, че се взима курса за датата на кредитното, но искам да прочета къде е казано в закона.
Със същата декларация-когато е регистрирано първото дружество. Пак в същия срок. А как да разбирам-след започване на дейността-т.е. кой да е първия ден след който да броим тези 7? Първа сделка на дружеството-например?
Здравейте,
Лице, което вече е декларирало, че няма да влага труд в дружество, в което е съдружник и управител по силата на съдебното решение- при регистриране на ново дружество, където също ще бъде управител- трябва ли да декларира отново пред НАП как ще се осигурява в новото дружество? И какъв е срока за това.